INFO Groepslessen

HIIT

Wil jij snel fit worden, zonder er veel tijd in te steken? HIIT it up!

Als jij al fan bent van High Intensity Interval Training, dan weet je dat het een snelle en effectieve workout is. Bij HIIT worden korte intensieve oefeningen afgewisseld met minder intense oefeningen. Een HIIT-workout is volgens sommigen de meest effectieve work out voor vetverbranding en daarnaast krijg je ook nog een goede conditie. 2 vliegen in één klap dus!

Wat is HIIT?

‘Supercharge your fitness’  met een kort maar krachtige work out.

Dit staat voor High Intensity Interval Training. Zoek je grens op, of je nu beginner bent of professioneel sporter, iedereen kan meedoen! Jij bepaalt zélf waar die grens ligt.

Hoe ziet de les eruit?

HIIT trainingen bestaan al jaren, maar werden voornamelijk gebruikt in cardio-trainingen. Wij hebben deze training verder uitgewerkt tot een geweldige ‘boost’ voor je algehele fitness. De training bestaat uit intervallen met oefeningen die het uiterste van je vragen, gevolgd door korte periodes van rust. We gebruiken cardio-, kracht-, maar ook functionele krachtoefeningen met slechts je lichaamsgewicht. Een zeer intensieve en uiterst efficiënte fitness-methode dus.

Voordelen van HIIT:

 

Ben je onder behandeling bij één van onze fysiotherapeuten, overleg dan eerst of deze training geschikt voor je is.

 

RUG en FIT

Lage rugklachten komen zeer veel voor. Bijna iedereen heeft er in zijn leven wel eens last van. Vaak verdwijnen deze klachten vanzelf of soms met behandeling van de fysiotherapeut. Soms echter blijven deze klachten steeds terug komen, of gaan de klachten helemaal niet over, ondanks behandeling van huisarts of fysiotherapeut. Onderzoek bij de huisarts of specialist verklaart ook niet altijd waarom deze klachten aanhouden.

Wat is RugFit?

RugFit is een therapeutisch oefenprogramma in groepsverband. Dat maakt het programma zowel leuk als doeltreffend. RugFit is effectief gebleken bij pijn aan de rug, nek en schouders. RugFit is dus voor zowel mensen met echte klachten zoals een hernia of whiplash, maar ook voor mensen die preventief hun rug willen versterken en hun houding willen verbeteren.

Hoe ziet de les eruit?

RugFit is het eerste therapeutische groepsfitnessprogramma met gerichte mobiliserende en stabiliserende oefeningen. Deze oefeningen vinden plaats in groepsverband, op leuke muziek en met kleine handgewichtjes.

Voordelen van RugFit:

 

KICK FUN

Vind je het prettig om af en toe op een leuke manier je frustraties eruit te gooien? Dan is dit  helemaal jouw les! Sporters houden van KickFun. En heus niet alleen vanwege het snelle resultaat. Of de uitdaging die iedere les geeft. Of het hoge fun gehalte in de lessen. Het is alles bij elkaar, plus het feit dat KickFun de enige les is waarbij je interactie hebt met elkaar.

Wat is KickFun?

KickFun is een super stoere en complete workout, waarbij gebruik gemaakt wordt van een mobile bokszak en waarbij plezier centraal staat. Je mag er naar hartenlust op stoten en tegenaan trappen.Tijdens de les leer je verschillende boks- en traptechnieken afkomstig uit karate, taekwondo en kickboksen. KickFun staat garant voor een heerlijke en plezierige ontlading van stress, maar zorgt ook voor vetverbranding, krachttraining en verbetering van je conditie. Je wordt ondertussen extra gemotiveerd door de lekkere muziek die we erbij draaien, en dat kan allemaal in je eigen tempo en op eigen niveau. Iedereen kan dus meedoen!

Wat zijn de voordelen van kickfun?

 

HIPNTHIGH 

Bij een HIPNTHIGH work out bevestig je een elastiek tussen je enkels. De dijbenen en bilspieren worden direct geactiveerd met als gevolg sterk toenemende spierkracht en conditie, verbeterde huidstructuur en een verbeterde core stabiliteit.

Het principe is simpel. Je hoeft niet lang te trainen als je maar vaak en herhaaldelijk traint op weerstandsniveau. De resultaten zijn verbluffend. Effectieve vetverbranding, afname van maat en gewicht, sterker wordende spieren en een betere conditie

Hoe ziet de les eruit?

De les lijkt een beetje op een BBB work out dus er zullen ook dezelfde oefeningen in voorkomen. Het verschil is dat er door de elastieken spanning staat op je spieren en je daardoor de dij en bilspieren activeert. De les duurt ongeveer 30 minuten.

Wat zijn de voordelen van HIPNTHIGH?

 

BBB

Vetverbranding en spierversterkende oefeningen staan centraal tijdens een les BBB. BBB staat voor buik, billen en benen. Dit zijn vaak de probleemzones omdat vet zich daar snel ophoopt. BBB is een fitnesstraining op muziek die vooral gericht is op het verhogen van de spanning in uw spieren.

Hoe ziet de les eruit?

Het eerste halve uur wordt op een lage intensiteit bewogen op muziek, waarbij je in de vetverbrandingszone traint. Simpele combinaties worden achter elkaar gezet tot een gezellige en goed te volgen work-out, waarin niet wordt gesprongen. Vervolgens wordt er tijdens het tweede half uur spierversterkende oefeningen voor buik, billen en benen gedaan.

Wat zijn de voordelen van BBB?

 

 

BODY&PUMP

Je wilt afvallen of je spieren verstevigen én snel resultaat zien. Als je jezelf hierin herkent en nog een sport zoekt, moet je wellicht body pump eens overwegen.

Met Body & Pump verbrandt je in een hoog tempo calorieën en verstevig je jouw spieren. Het is dus de manier om snel in vorm te raken en te blijven. Een slanker lichaam, sterkere spieren, een uur lekker bewegen en na afloop een energieker gevoel.

Hoe ziet de les eruit?

Body & Pump is een groepsworkout en duurt ongeveer een uur. De meeste bewegingen worden uitgevoerd met een halter waaraan gewichten worden bevestigd. Je kunt deze barbell zo zwaar maken als je op dat moment aankunt. Ieder sport dus op z’n eigen niveau. Tijdens een sessie worden alle spiergroepen aan het werk gezet. Je maakt veel herhalingen, maar op het tempo van de swingende muziek, zodat een uur zo voorbij vliegt.

 

Wat zijn de voordelen van Body & Pump:

 

PILATES

Pilates is een ‘Body & Mind’ les, waarin gecontroleerde bewegingen en ademhaling centraal staan. Je wordt je bewuster van het aanspannen en het ontspannen van je spieren. Er wordt gewerkt vanuit het lichaamscentrum: het powerhouse (de buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren).Pilates wordt ook wel Contrology genoemd. Het bewust en gecontroleerd uitoefenen van oefeningen. Alle oefeningen worden uitgevoerd vanuit 6 basis principes: centriciteit, concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Je bouwt krachtige, lange en soepele spieren op en krijgt een betere houding.

Hoe ziet de les eruit?

De oefeningen zijn gericht op het stretchen van het hele lichaam, versterken en balanceren. Het concept bestaat uit een uitgebalanceerde serie oefeningen.

Iedere oefening wordt gecontroleerd en met grote precisie uitgevoerd.

Het ademhalingspatroon ondersteunt de oefening. Uiteindelijk wordt iedere beweging volgens deze principes uitgevoerd, waarbij de ene gracieus in de andere overvloeit en er een complete workout ontstaat.

 

Wat zijn de voordelen van Pilates?

 

ZUMBA

Zumba brengt fitness en dans samen in één effectieve workout. Dit effectieve fitnessprogramma geeft je een interval workout gebaseerd op de leukste Latijns-Amerikaanse dansstijlen als salsa, merengue en bachata. Zumba is de ideale les voor mensen die op een leuke manier willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel!

Hoe ziet de les eruit?

Een heerlijke les waarbij je een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende latinmuziek doet. Salsa, Flamenco en Merengue, het komt allemaal voorbij. Draai je heupen lekker los en geef je op voor deze swingende les!

Wat zijn de voordelen van Zumba?

 

SPINNING

Spinning is een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten. Er is maar 1 manier om echt af te slanken en dat is door veel calorieën te verbruiken. Bij een les spinning gebruik je tussen de 600 en 800 calorieën. Spinning maakt dus een einde aan het overtollige vet van het hele lichaam en specifiek het vet op buik, billen en benen. Dus ook een ideale BBB training.

Hoe ziet de les eruit?

Een Spinning training is een workout in groepsverband op een stationaire fiets, waarbij gefietst wordt op het ritme van de muziek. De fiets is zo uitgevoerd dat je automatisch een sportieve houding aanneemt. Gedurende de workout wordt de weerstand van het vliegwiel regelmatig gewijzigd, zodat een soort intervaltraining ontstaat.

Wat zijn de voordelen van Spinning?

 

KETTLEBELL TRAINING

Kettle bell training is een fenomeen dat is ontstaan in Rusland. Een kettlebell  heeft veel weg van een kanonskogel met een handvat hieraan vast gesmeed. Het is een gietijzeren gewicht. In Rusland wordt de kettlebell al jaren gebruikt om het lichaam te trainen. Militairen en ook topsporters maken daar al lang gebruik van de kettlebell.

Vandaag de dag is het nog steeds erg populair en het is dan ook niet vreemd dat iedere sportschool wel een set van de gewichten heeft staan. Daarom starten wij in januari met een Kettle Bell workout op woensdagochtend om 09.30 uur.

Geef u nu op en ervaar hoe effectief een kettlebell workout is

 

SENIOR&FIT

Voordat u daadwerkelijk met de lessen start krijgt u een zogenaamde “intake-test”. Dat wil zeggen dat er een kleine gezondheidstest wordt afgenomen om te zien of u geen risico’s loopt wanneer u het lichaam wat zwaarder belast dan u gewend bent. Vervolgens kunt u trainen op de voor u gewenste tijd en in de passende oefengroep. Deels zal er getraind worden in de oefenzaal waarbij verschillende grondoefeningen aan bod komen en deels zal u aan de hand van uw eigen oefenschema in cirquitvorm trainen.

DOELGROEP TRAINING

De opzet van doelgroeptraining varieert, maar de gedachte is telkens hetzelfde: “bewegen met…………”  Dit houdt in dat er binnen de trainingen rekening gehouden wordt met de beperkingen die de aandoeningen of situaties met zich meebrengen.

BOOTCAMP4KIDS

Fysio&Fitness Alkmaar geeft Bootcamp4Kids voor kinderen van 9 tot 17 jaar oud!

Bootcamp staat voor buiten samen actief bezig zijn en je fit voelen. Spelenderwijs zijn kinderen bezig met het verbeteren van hun conditie en maken ze kennis met fitness. Ze worden zich bewust van hun lichaam en werken aan het zelfvertrouwen. Door de gevarieerde oefeningen, spannende spelvormen en samenwerken met leeftijdsgenootjes is Bootcamp4Kids een super stoere en gezellige workout!

Hoe ziet de les eruit?

Tijdens de bootcamp lessen gaan we naar buiten en zullen we samen verschillende oefeningen en spelletjes doen. We maken gebruik van materialen zoals touwen en ballen, maar natuurlijk gebruiken we ook de natuur als ‘speelplaats’. Er worden oefeningen gedaan waarbij je samen moet werken, maar ook aan je eigen doorzettingsvermogen zal worden gewerkt. Hierdoor voel je jezelf fitter, sterker en krijg je meer zelfvertrouwen. Het belangrijkste van de bootcamp lessen is dat kinderen plezier hebben en ze ervaren hoe leuk sporten kan zijn.

Bootcamp4Kids is op woensdagmiddag voor jongens en meisjes van 9-12 jaar en van 12-17 jaar. De les duurt ongeveer 45 minuten en eindigt altijd weer bij Fysio Fitness Alkmaar.

Het kan zijn dat we soms best een beetje vies kunnen worden, dus denk aan oude kleding!

Wil je het graag een keer proberen? Geef je op en kom een gratis proefles volgen!

Dat kan zowel telefonisch 072-5151555 als per email info@fysiofitnessalkmaar.nl

TELEKIDS

Telekids Musical School en RTL Talent Academy in september weer van start in Alkmaar.

De Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy starten in september weer met nieuwe cursussen in Alkmaar. Vanaf donderdag 10 september starten bij Fysio & Fitness Alkmaar de musical lessen van de Telekids Musical School en de RTL Talent Academy.

Sinds de oprichting van de Telekids Musicalschool in 2013 wordt er les gegeven aan kinderen tussen de 4 en 9 jaar op meer dan 50 plaatsen door het hele land. Voor tieners tussen de 10 en 18 jaar is er de RTL Talent Academy. De lesprogramma’s voor beide scholen bestaan uit zang, dans en toneel en worden gegeven door ervaren vakdocenten. Voor de allerjongsten, 4 tot en met 6 jaar, is er Telekids Mini’s. Voor de leerlingen van 7 tot en met 9 jaar de KidsClub.

Naast de voor de hand liggende musical vaardigheden, werken de leerlingen ook op breder vlak aan hun ontwikkeling. Zo worden sociale en communicatieve vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen gestimuleerd. De leerlingen krijgen bovendien bijzondere kansen. Zo zijn er gastlessen van musicalsterren en bestaat de mogelijkheid om audities te doen en zelfs mee te werken aan tv-programma’s. Twee keer per jaar laten de leerlingen zien wat zij hebben geleerd in een musical voorstelling.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.telekidsmusicalschool.nl