Fysiotherapie bij Claudicatio in Alkmaar

Claudicatio, ook wel etalagebenen genoemd, is een slagaderziekte in de benen. Bij iemand met etalagebenen worden de benen tijdens het lopen pijnlijk of stijf waardoor je telkens even stil moet blijven staan. Soms gaat de pijn en stijfheid zelfs samen met kramp. Na een korte pauze trekt de pijn weg en kan je verder, maar na een poosje komt de pijn weer op. Sommige mensen die last hebben van deze klachten proberen zichzelf een houding te geven door in een winkelstraat van etalage naar etalage te lopen, vandaar de naam.

Etalagebenen, hoe ontstaat het?

Het begint in de beenspieren waar het probleem ontstaat bij de bloedtoevoer. Tijdens het lopen hebben de beenspieren meer zuurstof nodig en als de beenslagaders die zuurstof niet kunnen aanvoeren, worden de spieren pijnlijk en stijf. Als het lopen stopt, neemt de zuurstofbehoefte af en trekt de pijn weg.

Behandeling bij de fysiotherapeut voor claudicatio

Allereerst bespreekt de fysiotherapeut van Fysio Fitness Alkmaar uw klachten en de mate van beweging. We doen tests op de loopband om zo de ernst en de loopafstand in kaart te brengen. Dit onderzoek doen we regelmatig om het effect van het trainen te meten op de loopafstand. Op basis van die resultaten stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema en behandeling op. Door de therapie kan de pijn verminderen en een eventuele operatie voorkomen worden.
Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Onderzoek & Diagnose
01
Onderzoek & Diagnose
We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02
Behandelplan
We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03
Pijnvrij blijven
Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.
Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie Alkmaar heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Hebt u last van etalagebenen? Neem dan contact met ons op!

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.