Dry Needling bij onze praktijk in Alkmaar

Dry needling kan erg effectief zijn wanneer u klachten heeft die veroorzaakt zijn door overbelasting van een bepaalde spier, bijvoorbeeld in uw rug of schouder. Dry needling is een behandelmethode waarbij we gebruik maken van zeer dunne naaldjes. Er wordt niet iets van vloeistof ingespoten, vandaar ook de naam ‘dry’ (=droog). Dankzij dry needling in onze praktijk in Alkmaar, kunt u de spier als het ware resetten. Door de naald ontspant de spier zich en is de kans groot dat de klachten al snel verminderen en zelfs volledig verdwijnen. Zo kunt u binnen de kortste keren de spieren in uw rug, nek, schouder of waar uw klachten ook zitten, weer normaal bewegen.

Dry Needling en Triggerpoints

Deze triggerpoints, ofwel probleempunten, zijn erg gevoelig en veroorzaken uitstralingspijn. Dit leidt veelal weer tot bewegingsbeperking, stijfheid en nog meer pijn, vaak met bijkomende klachten als hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen. Zo ontstaat er weer extra spierspanning waarbij er druk op de kleine zenuwen kan ontstaan, de doorbloeding minder goed wordt en de klachten zich verder uitbreiden. Kortom, een vicieuze cirkel.

Met dry needling worden deze triggerpoints in de spieren kort aangeprikt waardoor de betreffende spier direct en langdurig ontspant en als het ware gereset wordt.

Klachten die behandelbaar zijn met dry needling

Hebt u last van een van de volgende klachten? Neem dan contact met ons op, dan kijken we of dry needling een oplossing kan bieden.

Stijfheid
Pijn in een spier
Tintelingen
(hoge) Rugklachten
Verminderde kracht in spieren

Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Onderzoek & Diagnose
01
Onderzoek & Diagnose
We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02
Behandelplan
We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03
Pijnvrij blijven
Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.
Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie Alkmaar heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Probeer eens Dry Needling.

Maak dan nu een afspraak!

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.