Fysiotherapie voor enkelpijn in Alkmaar

De enkel vormt de verbinding tussen de voet en het onderbeen. Om het enkelgewricht heen zitten banden en een kapsel, deze zorgen voor stevigheid en geleiden de bewegingen in het gewricht.

Bij Fysio Fitness Alkmaar zien we veel enkelverstuikingen, dit komt vaak doordat de enkel wordt opgerekt of scheurt. Ook de bloedvaatjes die hier zitten scheuren dan vaak mee, dit zorgt voor een flinke zwelling van de enkel. Een verstuikte enkel doet in het begin vaak zo zeer dat je er niet op kunt lopen. Dit is normaal en heeft als functie dat de enkel genoeg rust krijgt om te herstellen.

Enkel: Wat zijn de oorzaken?

De meeste enkelklachten treden op doordat er een vreemde, onnatuurlijke beweging met de enkel wordt gemaakt. Hierbij kunnen de gewrichtsbanden verrekt (verzwikking) of ingescheurd (verstuiking) raken. Ook kan een enkel zelfs breken.

Bij reumatische klachten geven beschadigde enkelbanden onstabiliteit van de enkel. Hierdoor komen er meer krachten op de enkelbanden te staan, wat weer meer pijn veroorzaakt en een grotere slijtage van het enkelgewricht teweeg brengt.

Symptomen bij enkelpijn

Enkelklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De symptomen van je enkelklachten zijn afhankelijk van de oorzaak van je enkelklachten. Er zijn veel verschillende symptomen van enkelklachten, waar vooral pijn de duidelijkste is. Verder kun je last hebben van:

• Zwelling rond de enkel;
• Rode huid rond de enkel;
• Bloeduitstorting bij de enkel;
• Niet-natuurlijke stand van de voet.

Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Onderzoek & Diagnose
01
Onderzoek & Diagnose
We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02
Behandelplan
We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03
Pijnvrij blijven
Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.
Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie Alkmaar heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Belemmert de enkelpijn uw dagelijks leven? Maak dan nu een afspraak!

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.