Fysiotherapie voor COPD in Alkmaar

Fysiotherapie voor COPD-patiënten is een specialisatie binnen ons vakgebied bij Fysio Fitness Alkmaar. Wij testen uw zuurstof en longwaarden en helpen u met spier- en inspanningsoefeningen om uw klachten te verminderen en uw conditie te verbeteren. Hierdoor wordt u fitter en krijgt u meer vertrouwen in uw lichaam.

Mogelijke klachten verminderen

Mensen met COPD, kunnen te maken krijgen met veel verschillende klachten. Veel klachten kunnen worden verminderd door het sterker maken van uw lichaam. Hier kan de fysiotherapeut voor COPD bij helpen. Onze behandelingen helpen bij verschillende klachten:

• Stijfheid van gewrichten;
• Angst om te bewegen;
• Last van kortademigheid;
• Last van vastzittend slijm;
• Angst voor benauwdheid bij inspanning.

Doelstelling fysiotherapiebehandeling voor COPD

Met fysio voor COPD streven wij ernaar uw COPD-gerelateerde klachten zo dragelijk mogen te maken. Dit doen wij in combinatie met een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma voor het optimaliseren van uw conditie.

Bij Fysio Fitness Alkmaar hebben veel ervaring met het begeleiden van patiënten met COPD. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak. We helpen u graag.

Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Samen stellen wij een persoonlijk behandelplan op die helpt u met ademoefeningen om uw kortademigheid te verminderen. Heeft u last van vastzittend slijm? Dan leert de fysiotherapeut u hoe u doeltreffend slijm kunt losmaken en ophoesten.

Vaak is een combinatie van fysiotherapie en medische fitness aan te raden om uw conditie verder te verbeteren. Het behandelplan en beweegprogramma wordt afgestemd op uw beperkingen. Onze praktijk in Alkmaar beschikt over een grote oefenzaal met professionele apparatuur en faciliteiten voor het onder begeleiding trainen van spieren en het opbouwen van conditie.

Onderzoek & Diagnose
01
Onderzoek & Diagnose
We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02
Behandelplan
We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03
Pijnvrij blijven
Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.
Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie Alkmaar heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Behoefte aan fysiotherapie voor COPD? Maak dan nu een afspraak!

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.