Manuele therapie in Alkmaar

De manuele therapie is een specialisatie van 3 jaar na de reguliere fysiotherapie opleiding. De orthopedische manueel therapeut is een specialist op het gebied van diagnostiek bij en behandeling van stoornissen van het bewegingsapparaat.

Er zijn verschillende vormen van manuele therapie. De eggshell methode en kraaktechnieken. De eggshell methode van manuele therapie is wat minder vertegenwoordigd. Deze technieken maken uitsluitend gebruik van mobiliserende technieken (rustige bewegingen) die zorgen voor een verbetering in het functioneren van de wervelkolom. Dit verhelpt klachten en verbetert het algemeen functioneren in het dagelijks leven.

Rugklachten en nekklachten behandelen met manuele therapie

De manueel therapeut kan goed nek- en rugklachten verhelpen en de oorzaak aanpakken. De meeste klachten zijn in een aantal behandelingen te verhelpen. Afhankelijk van de klacht stellen we een behandelplan op in overleg met de patiënt. Dit behandelplan bevat een uitleg en diagnose over de klacht, een verwachting wat we kunnen bereiken en hoeveel sessies hiervoor nodig zijn met manuele therapie in Alkmaar.

Manuele therapie is effectief bij

Manuele therapie is effectief bij:

Lage rugklachten;
• Klachten in de borstwervelkolom;
Hoofd- en nekpijn;
Nek- en schouderklachten;
Bekkenpijn;
Hernia: De zachte variant van manuele therapie is ook goed inzetbaar bij een hernia. Doordat er uitsluitend gemobiliseerd wordt komt er geen zware druk op de uitstulping te staan. Hierdoor kan de hernia pijnvrij worden behandeld en bent u snel weer van uw klachten af.

Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Onderzoek & Diagnose
01
Onderzoek & Diagnose
We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02
Behandelplan
We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03
Pijnvrij blijven
Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.
Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie Alkmaar heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Behoefte aan manuele therapie? Maak dan nu een afspraak!

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.