Fysiotherapie

Netwerk Schouder Alkmaar

Wat is het schouder netwerk?

Behandeling en begeleiding van mensen met schouderklachten.

Het Netwerk Schouder is een samenwerkingsverband van de Noordwest Ziekenhuisgroep met eerstelijns fysio- en oefentherapeuten voor de behandeling en begeleiding van mensen met schouderklachten.

Kennis en kunde binnen de fysiotherapie neemt toe. Van oorsprong was de fysiotherapeut een generalist van het houding- en bewegingsapparaat. Echter de hoeveelheid kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed uit te voeren, nemen zodanig toe dat het welhaast ondoenlijk is dit voor alle aandoeningen bij te houden. Om die reden is er een ontwikkeling gaande waarbij fysiotherapeuten zich specialiseren, bijvoorbeeld in de schouder.

Verbeteren van de kwaliteit

Het Netwerk Schouder draagt bij aan het ontwikkelen van de fysiotherapeut als schouderspecialist. Ze stimuleert het verbeteren van de kwaliteit van fysiotherapeutisch handelen en ze versterkt de positionering van fysiotherapie in de ketenzorg. In het netwerk scholen fysiotherapeuten elkaar, ze zoeken vakinhoudelijk afstemming en treden in contact met andere professionals in de ‘schouder’zorg, zoals met orthopedisch chirurgen.

Fysiotherapie bij het Netwerk Schouder?

De fysiotherapie praktijken aangesloten bij het Netwerk Schouder werken volgens de laatste richtlijnen van de overheid en de beroepsvereniging. Het is daarom veilig en verantwoord om bij ons een afspraak te maken voor fysiotherapie.

Meer informatie?
Vul het formulier hieronder in!