Shockwave therapie in Alkmaar

Shockwave therapie werkt op basis van schokgolven. Deze worden in het lichaam gebracht middels een behandelkop die gericht wordt op de aandoening. Op dit moment is er veel wetenschappelijk bewijs gevonden dat shockwave therapie werkt, en dan voornamelijk voor langdurige pees gerelateerde klachten. Zo kun je de behandelkop bijvoorbeeld op ontstekingsreacties in de knie, schouders, elleboog of scheenbeen zetten. Maar het werkt ook goed bij lopersklachten, zoals bij hielspoor of bij de achillespees. Verder kan het ook nog gebruikt worden voor mensen met shin- splint of mensen die spasmes in hun armen hebben, waarbij er dus heel veel spierspanning ontstaat.

Wat doet de therapeut bij shockwave therapie?

We passen de shockwave therapie altijd toe in combinatie met een andere behandelmethode, zoals training of andere interventies. Shockwave therapie wordt pas toegepast wanneer het herstel van de patiënt nog niet verloopt zoals je dat eigenlijk zou verwachten. Als een herstelproces in je lichaam niet ‘normaal’ verloopt, kun je met schokgolven dit proces verstoren en opnieuw in gang zetten. Binnen de ontstekingsfase wordt het lichaam dan als het ware uitgenodigd om wederom het herstel voort te gaan zetten.
In vergelijking met andere behandelmethodes die ook ingezet worden voor vergelijkbare klachten, komt shockwave therapie als meest effectief naar voren uit wetenschappelijk onderzoek. Alhoewel de schokgolven op een hele krachtige manier je lichaam binnenkomen, is de behandeling zeker niet pijnlijk. Het kan hoogstens wat gevoelig aanvoelen. Daarbij zijn er vaak slechts een tot drie behandelingen nodig om resultaat te boeken. Ook wordt het gewoon vergoed als je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt, wat betekent dat het je niets extra’s kost.
Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Onderzoek & Diagnose
01
Onderzoek & Diagnose
We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02
Behandelplan
We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03
Pijnvrij blijven
Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.
Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie Alkmaar heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Behoefte of benieuwd naar shockwave therapie? Maak direct een afspraak.

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.