Fysiotherapie

Netwerk Sport Alkmaar

Wat is het sport netwerk?

Behandeling en begeleiding van sporters met blessures.

Netwerk Sport is een samenwerkingsverband van de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep met sportartsen en eerstelijns fysiotherapeuten voor de behandeling en begeleiding van sporters met blessures.

Oorspronkelijk was de fysiotherapeut een generalist van het houding- en bewegingsapparaat. Echter de hoeveelheid kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed uit te voeren, nemen zodanig toe dat het onmogelijk is om dit voor alle aandoeningen bij te houden. Om die reden specialiseren fysiotherapeuten zich, bijvoorbeeld in het begeleiden van (top)sporters

Het Netwerk Sport draagt bij aan het ontwikkelen van de fysiotherapeut als specialist op het gebied van sport. In het netwerk scholen fysiotherapeuten elkaar, zoeken ze vakinhoudelijk afstemming en treden in contact met andere professionals in de sportzorg, zoals met huisartsen, sportartsen en orthopedisch chirurgen.

Het Netwerk Sport biedt u een netwerk van huisartsen, fysiotherapeuten, sportartsen en orthopedisch chirurgen die sámen de meest optimale behandeling van blessures nastreven. Daarbij bieden wij u heldere informatie over uw behandeling en een duidelijke werkwijze waarbij u als patiënt centraal staat.

Fysiotherapie bij voorste kruisbandletsel

Midden in het kniegewricht liggen de voorste en achterste kruisbanden. Deze banden zorgen onder andere voor stabiliteit van de knie. De voorste kruisband kan bij een verkeerde beweging gedeeltelijk of helemaal scheuren, tijdens het sporten bijvoorbeeld. Mogelijk heeft u in het dagelijks leven geen klachten. Behandeling is dan niet altijd nodig. Als u wel klachten heeft en/of als u (op hoog niveau) wilt sporten, krijgt u in eerste instantie fysiotherapie. U doet oefeningen voor versterking van de bovenbeenspieren en opbouw van de kniefunctie.

Fysiotherapie bij Netwerk Sport?

Krijgt u een voorste kruisbandreconstructie? Bij het Netwerk Sport bent u in goede handen. Samen met medisch specialisten in de regio optimaliseren wij uw behandeling.

Meer informatie?
Vul het formulier hieronder in!