RUG NETWERK ALKMAAR

Wat is het rug netwerk?

Behandelingen van de rug

Pijn in uw rug is lastig en vervelend. Uw humeur kan eronder lijden net zoals het huishouden, uw werk en andere activiteiten als sporten, winkelen, uitgaan of tuinieren. Rugklachten beïnvloeden uw dagelijkse leven op een onprettige manier. Ook als u er langere tijd last van heeft, is het goed om te weten wat u er zelf aan kunt doen en waar u om hulp kunt vragen.

Rugpijn behandeling

Het Rugnetwerk

Het Rug-netwerk is een kwaliteitsnetwerk van fysio- en oefentherapeuten die kwalitatief hoogwaardige zorg biedt voor de behandeling van mensen met rugklachten. Wij bieden up-to-date doelmatige en effectieve zorg. Aangesloten praktijken werken onderling samen en met ziekhuizen en revalidatie instellingen. De kwaliteit van de aangesloten praktijken wordt hoog gehouden door middel van
inhoudelijke scholing en toetsing.

De behandeling

De juiste zorg, op de juiste plaats en op het juiste moment. De behandeling is gericht op het verbreden van uw kennis over uw rugklachten met als doel de zelfredzaamheid te verhogen. De behandeling wordt individueel afgestemd op uw persoonlijke situatie en is afhankelijk van de doelen die samen met u worden gesteld. Oefentherapie wordt in de meeste gevallen ingezet eventueel ondersteund door de therapeut uitgevoerde manuele verrichtingen. Bij langdurige rugklachten staat de gedragsmatige aanpak in de behandeling centraal.

Het programma zal bestaan uit:

 • Inzicht verkrijgen in het ontstaan van uw klachten en uw reactie op pijn
 • Adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden of sport
 • Een op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen.

Neem contact op

  Fysio Fitness Alkmaar

  Heilooerdijk 40A
  1814 LP Alkmaar

  info@fysiofitnessalkmaar.nl

  Tel: +31 (0)72-51 51 555
  Tel: +31 (0)72-51 20 070

  Naast AH-XL in Alkmaar