Dry needling Alkmaar

Dry needling is een behandelmethode waarbij we gebruik maken van zeer dunne naaldjes. Er wordt daarbij geen vloeistof ingespoten, vandaar ook de naam ‘dry’ (=droog). De triggerpoints, ofwel probleempunten, in de spieren worden kort aangeprikt waardoor de betreffende spier direct en langdurig ontspant en als het ware gereset wordt. Ook voor dry needling in Alkmaar kunt u bij ons terecht.

Geen acupunctuur

Soms wordt deze behandelmethode onterecht vergeleken met acupunctuur. Die therapie is echter gebaseerd op energiebanen en meridiaanleer terwijl men bij dry needling uitgaat van anatomische en neurofysiologische principes, gericht op spierklachten. Deze klachten vinden hun oorsprong meestal in een myofasciaal triggerpoint, ofwel een pijnlijke verstijving en verdikking in een spierstreng.

Dry needling Alkmaar: triggerpoints

Deze triggerpoints zijn erg gevoelig en veroorzaken uitstralingspijn. Dit leidt veelal weer tot bewegingsbeperking, stijfheid en nog meer pijn, vaak met bijkomende klachten als hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen. Zo ontstaat er weer extra spierspanning waarbij er druk op de kleine zenuwen kan ontstaan, de doorbloeding minder goed wordt en de klachten zich verder uitbreiden. Kortom, een vicieuze cirkel.

Behandeling met dry needling in Alkmaar

Triggerpoints kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het plotseling ontstaan als gevolg van een val of doordat men zich vertilt. Maar vaker komt het door een langdurige verkeerde houding en/of het veelvuldig maken van dezelfde beweging. We zien dan dat de celstofwisseling van slag raakt en het zenuwstelsel overactief wordt, waardoor spierdelen geprikkeld worden en triggerpoints ontstaan. Zo’n triggerpoint kan veel pijn en langdurige klachten veroorzaken. Dry needling Alkmaar is een zeer effectieve methode gebleken om triggerpoints aan te pakken en de daarbij behorende klachten te verhelpen.

Meer weten over dry needling te Alkmaar?

Voor meer informatie over dry needling in Alkmaar neemt u contact met ons op via info@fysiofitnessalkmaar.nl, telefoonnummer 072-51 51 555 en 072-51 20 070.