Pijn in uw heup

Behandeling bij heupklachten

Heupklachten kunnen van uiteenlopende aard zijn. Fysiotherapie Alkmaar is aangesloten bij het Orthopedie en Artrose netwerk, waardoor kwaliteit van uw behandeling is geborgd.

Een nauwe samenwerking met het medisch NoordWest Ziekenhuisgroep zorgt voor duidelijk geprotocolleerde behandeling. De protocollen vormen de leidraad voor de specialist en fysiotherapeut bij het voortraject, de behandeling en de opbouw van uw revalidatie. Uw revalidatie begint op het moment dat u met ontslag gaat en eindigt als u weer uw normale activiteiten heeft hervat.

Binnen Netwerk Artrose werken wij volgens het stepped care-model. Stepped care is een systematische en stapsgewijze aanpak van artrose die bestaat uit 3 stappen, waarbij het accent in de eerste stap ligt op voorlichting en thuis oefenen met bewegen.

 

Stap 1
Afhankelijk van uw klachten en mate van artrose wordt bepaald in welke stap u begint. Vaak is dit Stap 1 waarbij u voorlichting krijgt van uw fysiotherapeut en thuis, ondersteund door de Netwerk Artrose app, gaat oefenen met bewegen. Bewegen is namelijk een cruciaal onderdeel in de behandeling van artrose. Hierdoor worden uw spieren sterk en houdt u uw conditie op peil.

 

Stap 2
Wanneer Stap 1 niet het gewenste resultaat oplevert, wordt overgegaan naar Stap 2 en wordt u intensiever begeleidt door uw fysiotherapeut. Thuis oefenen met behulp van de app blijft ook in stap 2 een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Als blijkt dat deze behandeling ook niet het gewenste resultaat heeft, vindt overleg tussen uw fysiotherapeut en één van de orthopedisch chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep plaats en wordt mogelijk overgegaan naar Stap 3.

 

Stap 3
In deze fase krijgt u een afspraak op de polikliniek Orthopedie waar de orthopedisch chirurg (aanvullend) onderzoek zal verrichten en wordt bepaald of u eventueel in aanmerking komt voor een operatieve behandeling van uw heup of knie.

 

Bij welke klachten?

⦁ Heup artrose
⦁ Heupfractuur
⦁ Adductie gerelateerde liespijn
⦁ Bekkeninstabiliteit
⦁ Corpus liberum
⦁ Coxitis fugax
⦁ Epifysiolysis capitis femoris
⦁ Iliopsoas syndroom
⦁ Kneuzing
⦁ Pijn aan de buikspieren
⦁ Rectus femoris tendinopathie
⦁ Reumatoïde artritis
⦁ Trochanter major pijnsyndroom
⦁ Ziekte van Calvé-Legg-Perthes

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?